Trainingstraject ‘VERVOLG-Visueel NGT-gebruik’

Je hebt al eerder kunnen ervaren wat het is om een aantal maanden in een trainingstraject aan de slag te gaan met jouw vaardigheden. Gericht op de praktijk, op maat, in een kleine groep en in een opbouwende veilige sfeer. Wil je opfrissen en jouw groei doorzetten? Wil je weer stoeien met vertalingen en de visuele NGT? Heb je weer zin om een vlucht te nemen in jouw professionalisering als tolk? Geef je dan nu op!

Het vervolg trainingstraject ʻVisueel NGT-gebruikʼ richt zich op visuele aspecten in de Nederlandse Gebarentaal en de gevolgen daarvan voor het tolken. We gaan door waar we met het eerste traject zijn gestopt en zullen ook verbreden naar verschillende doelgroepen en hoe we de vertalingen daar op kunnen aanpassen. We zullen zaken afstoffen, kijken wat er in de tussentijd in jouw tolkenkoffer qua vaardigheden is bijgekomen en waar je verdieping wilt.

In de training wordt de tijd gelijkelijk verdeeld tussen analyseren van NED en NGT teksten en de vertalingen daarvan, (tolken en stemtolken).

Programma:   In dit traject zal er aandacht zijn voor:

  • Als tolk zicht krijgen op je kwaliteiten en wat dit voor gevolgen heeft voor welke tolksettings bij je passen en welke uitdagingen nog open liggen
  • Werken vanuit eigen kracht en tempo
  • Toepassen van visuele NGT-aspecten in eigen vertalingen
  • Tolkstrategieën toepassen bij tolken en stemtolken
  • Verbreden van vertalingen voor verschillende doelgroepen
  • Verdiepen van vertalingen in verschillende settings
  • Oefenen, oefenen en oefenen van NGT en stemtolken
  • Creatieve werkvormen en speels, oplossingsgericht leren
  • Mogelijkheid tot inbreng eigen materiaal
  • Huiswerk
Experts:   Martie Emmerzaal is sinds 1999 gediplomeerd docent tolkvaardigheden en werkt, na haar ervaring als docent op de HU, nu als docent op de opleiding voor Gerechtstolken en vertalers SIGV. Tevens is zij gediplomeerd academisch coach en counselor. Martie is reeds 27 jaar tolk met een brede staat van dienst. Humor, positiviteit, daadkracht en leren vanuit veiligheid in vertrouwen zijn haar speerpunten.
Data:  
Plaats:   Wijkgemeente De Veste
Ridder van Catsweg 300
2804 RS GOUDA
Voor wie:  
Deelnemende tolken dienen de training visueel NGT reeds te hebben gevolgd!

De groep bestaat uit 10-12 gediplomeerde tolken NGT, die hun vaardigheden willen verdiepen en verbreden en die behoefte hebben aan een trainingstraject waarin ze kunnen groeien én elkaar daarbij willen ondersteunen.

Combinatie met de praktijk:   Door inbreng van eigen materiaal uit de praktijk kan je het zo praktijkgericht en op maat maken als je zelf wilt.
Kosten:   Voor het gehele traject van 5 sessies betaal je slechts € 450,- (excl. BTW)
Nascholing:   De training is goedgekeurd als nascholing bij de Stichting RTGS onder nr 16171 voor totaal 15 uur:
13 uur Taal- en tolkvaardigheden [categorie 1] en 2 uur Attitude [categorie 2].
Aanmelding: Aanmelden doe je door het invullen en online verzenden van het onderstaande formulier.
Na verzending van je aanmelding ontvang je direct een ontvangst-bevestiging.
Je inschrijving wordt definitief na betaling van € 540,- (cursusgeld incl. BTW) op bankrekening NL15 INGB 0004 2833 67 t.n.v. M.A.J. Emmerzaal-Boelens te Gouda onder vermelding van ‘VERVOLG-Visueel NGT-gebruik‘.
Let op: vol is vol! Inschrijving gebeurt in volgorde van betaling.
Voorwaarden:   Voor deze training zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals die zijn gepubliceerd op de website.
Informatie:   info@tolkinsigne.nl

Aanmeldingsformulier:

Let op: Deelnemende tolken dienen de training visueel NGT reeds te hebben gevolgd!
Deze training is nu gesloten, neem contact op via het contactformulier voor eventuele vragen of informatie.