Geldzaken Tolken

Hypotheek, financiering, hypothecair krediet, koopsom, rente, vaste lasten, schulden, aftrekposten, spaargeld, belasting….
“Geld moet rollen”, maar duizelt het jou als tolk al welk gebaar je nu moet gebruiken en lijken alle gebaren niet op elkaar? En hoe tolk je verschillende hypotheekvormen of een belastingaangifte?

Een trainingsdag met een dove financieel adviseur die je de kneepjes van het vak leert, zodat je met diversiteit en structuur geldzaken kunt tolken.

“Ik vond het fijn uitleg te krijgen van een praktijkman over de verschillende termen en deze in de oefeningen toe te passen.”

“Verschillende gebaren aangeleerd voor geld en financiële zaken, waardoor ik meer diversiteit kan bieden.”

“Geleerd dat ik vaker moet aangeven welke geldstroom waar vandaan komt en waar het heen gaat, zodat mijn vertaling beter wordt.”

“In het theoretische deel heb ik veel termen geleerd en wat ze betekenen! Praktijkdeel veel geleerd hoe abstracte dingen visueel gemaakt kunnen worden. De combinatie theorie en uitleg over verschillende onderwerpen en dan na de pauze oefenen in verschillende oefeningen was erg fijn.”

“Ik ben zeer positief over de gasttrainer Boris, hij is zeer kundig en komt met bruikbare tips en voorbeelden vanuit de dagelijkse praktijk.”

Programma: Op deze trainingsdag zullen Boris Pavloff van Pavloff Belastingen & Hypotheken en Martie Emmerzaal van TolkInsigne hun expertise bundelen en een combinatie aanbieden van theorie en praktijk.
Boris geeft financieel advies in Gebarentaal en zal vanuit dat perspectief en als dove tolkgebruiker zijn ervaringen en vertaaloplossingen met jullie delen. De training is een unieke combinatie van kennis en vaardigheden ontdekken, bijschaven en uitbouwen.

In deze training zal er aandacht zijn voor:

  • Kennis over woningfinanciering, hypotheken, fiscale zaken en aanverwante zaken.
  • Kennis over aangifte inkomsten belasting, aftrekposten, vaste lasten en aanverwante zaken.
  • Begrippenuitleg en gebarenlexicon.
  • Vertaaluitdagingen en vertaalopties binnen financiële tolksettings.
  • Tolken en stemtolken.
  • Ervaringen en feedback van een dove tolkgebruiker en ervaren tolk.
Experts: Boris Pavloff is Erkend Financieel Adviseur en werkt bij ABN AMRO in het team ‘Advies in Gebarentaal’ als hypotheekadviseur. Daarnaast heeft hij vanuit zijn eigen financieel advies bureau veel ervaring met de verzorging fiscale zaken zoals bijvoorbeeld belastingaangiften en het regelen van de boekhouding voor doven, zwaar slechthorenden en dove ondernemers. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van Stichting Nationaal Dovenfonds en voorzitter van de Raad van Toezicht van Tolknet.
Martie Emmerzaal is sinds 1999 gediplomeerd docent tolkvaardigheden en werkt, na haar ervaring als docent op de HU, nu als docent op de opleiding voor Gerechtstolken en vertalers SIGV. Tevens is zij gediplomeerd academisch coach en counselor. Martie is reeds meer dan 30 jaar tolk met een brede staat van dienst. Humor, positiviteit, daadkracht en leren vanuit veiligheid in vertrouwen zijn haar speerpunten.
Data: Zaterdag 11 september 2021 van 9:30-17:00uur,
(inloop vanaf 9 uur)
Plaats: Wijkgemeente De Veste
Ridder van Catsweg 300
2804 RS GOUDA
Kosten: Voor de trainingsdag betaal je slechts € 210,- (incl. lunch, excl. BTW).
Voor wie: Voor 12-16 tolken Gebarentaal die beter willen tolken in financiële settings.
Nascholing: De training is goedgekeurd als nascholing door de Stichting RTGS, onder nr 21311, voor totaal 6 uur:
4 uur Taal- en tolkvaardigheden [categorie 1],
2 uur Doelgroepen [categorie 3].
Leerdoelen: Bekijk de leerdoelen voor deze training in de volgende PDF:
Leerdoelen Geldzaken tolken
Aanmelding: Aanmelden en inschrijven doe je door het invullen en online verzenden van het onderstaande formulier.
Na verzending van je aanmelding ontvang je direct een ontvangst-bevestiging.
Je inschrijving wordt definitief na betaling van € 254,10 (cursusgeld incl.BTW) op
bankrekening NL73 INGB 0006 7781 33
t.n.v. TolkInsigne te Gouda
onder vermelding van ‘Geldzaken tolken 2020‘.
Let op: vol is vol! Inschrijving gebeurt in volgorde van betaling.
Voorwaarden: Voor deze training zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals die zijn gepubliceerd op de website.
Informatie: info@tolkinsigne.nl

Aanmeldingsformulier:

Deze training is nu gesloten voor inschrijving. Maar ben je geïnteresseerd, wil je op de reservelijst of al opgeven voor een volgende training, neem dan contact met mij op via info@tolkinsigne.nl of via de contactpagina