Starterspakket beginnende of herintredende tolken

Welkom collega! Je bent net of in de afgelopen jaren afgestudeerd aan de tolkenopleiding en ik ben blij dat we je als collega-tolk mogen verwelkomen in ons mooie vak en in het werkveld!

Wat hebben wij een mooi divers vak en ik wens je toe dat je ook diversiteit zoekt, zodat je het vak van tolk mag gaan ontdekken en welke settings bij je passen.
Lukt het je ook om in de veelheid van tolkopdrachten de voor jou juiste opdrachten te vinden? En weet je hoe je ervaring het beste kunt opbouwen?
Of wilde je na dat je diploma haalde deels op safe gaan, maar niet teveel. En wil je daarnaast de groei, die je al hebt ingezet voortzetten?
En kun je daarbij wel een steuntje in de rug van iemand met veel ervaring gebruiken?
Want deze tijden zijn als startende tolk ook spannend. Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Ik wens je toe:

Dat je mag gaan spelen met vertalingen en dat je de grote diversiteit aan Gebarentaal, die je te zien gaat krijgen, mag ontdekken, zodat je beter kunt tolken en stemtolken.
En dat je daarbij je bewust wordt van je eigen kracht en vaardigheden en tools, tips en tricks krijgt in attitude en vaardigheden om met plezier je werk te kunnen doen.

Wat bied ik:

Reactie van een tolk:

“Om een individuele coachsessie te krijgen die helemaal op jou gericht is vond ik best spannend, maar wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Om een ‘stand van zaken’ te krijgen en daarna naar huis te gaan met een op maat gemaakt ‘pakket’ van praktische tips, feedback, aandachtspunten waar ik aan kan werken en vooral hoe ik daar mee aan de slag kan gaan is super waardevol en motiverend.
In één sessie hebben we erg veel kunnen bespreken, en de coaching omvat alle aspecten van het vak. Martie’s aanpak is persoonlijk, motiverend, positief en met humor.
Martie heeft ontzettend veel ervaring en kennis over alles wat met ons vak te maken heeft en het zou zonde zijn om daar als (beginnende) tolk geen gebruik van te maken 😉 ik gun elke tolk zo’n coach!”

Praktisch:

6 maanden krijg je back-up van een expert in het vak, totaal 12 uur. Dit is toegespitst op jouw praktijk en dus op maat waar jij behoefte aan hebt. Je mag dit zelf invullen, onderstaand enkele mogelijkheden:

Met het traject kan je nascholingspunten verwerven.

Wil je langer, korter, eenmalig of andere inhoud? Ook dat is bespreekbaar! Coaching is per uur te volgen.

Kosten:

€65,- per uur, excl. btw. Voor een traject van 12 uur €780,00 excl btw

Nascholingspunten:

Ik ben geaccrediteerd coach bij RTGS, gebaarvaardig op ERK-C-niveau, daarom mag ik coachen op Taal- en tolkvaardigheden, Attitude en Doelgroepen.

Wie ben ik:

Martie Emmerzaal, www.tolkinsigne.nl, reeds 30 jaar tolk gespecialiseerd in justitie
Ik heb erg veel ervaring als tolk in alle situaties en kan je de kneepjes van het vak leren toegepast op de praktijk van alledag. Daarnaast ben ik ook geaccrediteerd als coach/ trainer en intervisor voor tolken bij het RTGS en kan je nascholingen bij mij volgen. Ik weet als geen ander waar je als tolk tegenaan kunt lopen in de praktijk en wat je kunt doen om jouw eigen weg daarin te vinden. Ik vind het een eer om tolken daarin te ondersteunen en doe dit al meerdere jaren. Je kunt met mij als vertrouwenspersoon ook precaire situaties bespreken.